2014. szeptember 15., hétfő

Abbi Glines - Te vagy nekem a levegő



A Maxim Kiadó jóvoltából hazánkban is megjelenik Abbi Glines legújabb regénye, a Te vagy nekem a levegő. Ennek örömére a Blogturné Klub tíz bloggere egy blogturné keretein belül bemutatja Sadie és Jax perzselő nyári történetét.

2014. szeptember 15-től mindennap egy-egy blogger teszi közzé a véleményét a könyvről, illetve rengeteg, a történethez kapcsolódó érdekességgel is találkozhattok majd, ha velünk tartotok. Érdemes követni a turnét, ugyanis nem csak plusz információkat tudhattok meg a könyvről és szereplőiről, de ahogyan az lenni szokott, nyerhettek is!


Abbi Glines: Te vagy nekem a levegő

Kiadó: Maxim Kiadó
ISBN: 9789632614977
Oldalszám: 264 oldal
Fordító: Margitta Nóra

Fülszöveg:
A tengerparti kisvárosban, Sea Breeze-ben Sadie felfedezi, hogy a szenvedélynek semmi sem állhat az útjába. Felkavaró olvasmány a bestsellereiről híres Abbi Glinestól.
Sadie White a nyári szünetben a tengerparton dolgozik, de nem holmi strandőrként. Mivel a mamája terhes, és nem hajlandó dolgozni, ezért helyette Sadie lesz az egyik közeli szigeten nyaraló gazdag család házvezetőnője. Amikor a család megérkezik a nyári vakációra, Sadie döbbenten látja, hogy a tulajdonos nem más, mint Jax Stone, a világ egyik legismertebb ifjú rockere. Ha Sadie egy mindennapi lány lenne – ha nem azzal telne az élete, hogy gondját viseli az anyjának, és rendben tartja az otthonukat –, akkor talán feldobná, hogy egy rocksztárnak dolgozhat. De nem ez a helyzet. Sadie-t nem izgatja a hírnév, ám Jax mégis vonzódik hozzá. A lány lenyűgözi, de a fiú küzd a vonzalom ellen. Jax világában a kapcsolatok nem működnek, és minél jobban kívánja Sadie-t, annál erősebb a meggyőződése, hogy a lány többet érdemelne. A nyár végére Jax rájön, Sadie nélkül lélegezni sem képes. Vajon a szerelem legyőzi a két világ közt tátongó szakadékot?

Saját véleményem:
Sadie számára is kezdetét veszi a nyári szünet, ám ő kortársaitól eltérően nem a tengerparton sütteti a hasát, sőt még csak nem is a helyes vízimentők társaságában vállal nyári munkát, ugyanis terhes édesanyja rásózza a saját házvezetőnői állását. Így Sadie-nek nincs más választása, mint áttekerni Sea Breeze-be, a gazdag család nyaralójához, és meggyőzni az ottani dolgozókat, hogy egy korabeli lány is tisztességgel és kellő komolysággal el tudja látni a rábízott feladatokat.
Nem sokkal azután, hogy megkapja a munkát - amire a hamarosan érkező baba miatt óriási szükségük van -, váratlan dologgal kell szembesülnie: a nyaraló nem másé, mint a fiatal rocksztáré, Jax Stoné, akiért tinilányok ezrei olvadoznak. Sadie azonban nem olyan, mint a többség. Tudja hol a helye, és hogy az életben mik a fontos dolgok. Csakhogy Jax nem könnyíti meg a dolgát... Kendőzetlenül flörtöl a lánnyal, miközben az a vacsoráját szolgálja fel, mivel azt hiszi, a szőke szépség is egy a rajongói közül, akinek sikerült lelepleznie, hol van a nyaralója, és fondorlatos módon befészkelte magát a személyzetbe. De miután Jax megtudja az igazságot, érdeklődése nem, hogy nem lohad, még jobban feltüzelődik, és mindent elkövet annak érdekében, hogy minél többet lehessen a lány közelében, és megmutathassa neki valódi énjét.

Nagyon régóta kinéztem már magamnak ezt a történetet, még azelőtt, hogy Abbi Glines a Vincent fiúkkal rákerült volna a radaromra, így nem kis izgalommal vetettem bele magam az olvasásba.
Köszönhetően annak, hogy az írónő magyarul megjelent köteteihez már volt szerencsém, nagyjából sejtettem, hogy egy könnyed, fiatalos, romantikus hangulatú, írásmódú könyvvel állok szemben, és valóban így is volt. A Te vagy nekem a levegő egy üde, aranyos, minden ízében nyári olvasmány, mely néhány órányi önfeledt kikapcsolódást ígér a tikkasztó hőségben. Engem teljesen rabul ejtett, elvarázsolt a hangulata.
A sztori viszonylag egyszerű. Nincsenek benne eget rengető magasságok vagy mélységek. Pontosan tudjuk, melyik szál hova fut ki, és mi lesz a vége. Mindemellett elmondható róla az is, hogy sablonos, ám ez abszolút nem baj, még csak nem is zavaró, mivel annyira lendületes az egész, hogy viszi magával az olvasót, akinek ezáltal nincs ideje hibákat keresgélni.
Az alapszituációban adott egy szegény, szerény, jóindulatú lány, Sadie, aki egyedül él a meglehetősen kicsapongó, férfifaló édesanyjával, aki éppen ennek az életmódjának következményeit viseli, vagyis várandós. A nő a legkisebb jóindulattal sem nevezhető anyának, ugyanis végletekig kihasználja a lányát. Minden feladat alól talál magának kibúvót, és még csak arra sem veszi a fáradságot, hogy törődjön Sadie-vel. Sadie ennek dacára mindent megtesz, hogy biztosítsa számukra, és a hamarosan születendő csecsemő számára a megélhetést, még akkor is, ha erre rámegy az egész nyara, vagy hullafáradt.
Másrészről pedig ott van Jax, a híres rocksztár, aki az év nagy részében járja a világot, turnézik, vagy részt vesz a hírességeknek fenntartott különféle eseményeken, és eljátssza hódításait. Számára a nyár igazi megváltás. Ilyenkor névtelenül meghúzódhat családjával Sea breeze-i nyaralójában, ahol a személyzet maximálisan tiszteletben tartja a magánéletét, így azt csinálhat, amit csak akar, távol a paparazzóktól és a kameráktól.
Sadie és Jax egy meglehetősen szokatlan szituációban találkozik, és már a legelső pillanatban érezhető közöttük a kémia. A kezdeti évődő flörtölésből szép lassan komolyabb, mélyebb érzelmek alakulnak ki, ahogy megismerik egymást, és nem csak a takarító lányt és a rocksztárt látják a másikban, hanem az egyszerű embert, a másik lényét.
Nagyon tetszett a pillanat (ami hidegrázósan gyönyörű és egyben aranyos volt), amikor az áruházban Jax megmutatta a valódi arcát. Kiváló kezdőlökésként szolgált a kapcsolatuk számára. De, mint tudjuk a híresség-civil kapcsolatoknak nem pusztán előnyei vannak... Hogy Sadie és Jax miként birkózik meg a rájuk nehezedő nyomással, és egy másik élet újdonságaival, csillogásával vagy éppen egyszerűségével... nem árulom el. Annyit viszont elmondhatok, hogy bőven nyílik betekintés mind a két világba. Megismerhetjük, Jax miként kamatoztatja ismertségét egy randi miatt, vagy hogy miként menekül az elől, és, hogy az egyszerű, minden sallangtól mentes Sadie hétköznapjaiba, miként fér mindez bele.
Ami magát a romantikát illeti, mindvégig a 18-as karika alatt marad. Kellően aranyos és hihető. Érezni a szereplők közti vibrálást, sóvárgást, örömöt, fájdalmat, izgalmat.
És amiről még muszáj szót ejtenem, az a barátság. Noha Sadie és Jax, a szegény, ismeretlen lány és a világhírű sztár szerelme van a központban, a háttérben felbukkannak a barátok, rokonok is, akikből igaz, hogy csak kicsit kapunk, de mindegyikőjüknek fontos szerepe van (a későbbiekre nézve is, lévén, hogy mind kapnak saját könyvet), ráadásul humorforrásnak sem utolsók! Marcust és a barátait imádtam! Iszonyatosan jókat nevettem egy-egy megszólalásukon. Illetve a helyszín és annak hangulata is pluszpontot érdemel. Abbi Glines remek hangulatteremtő. Olvasás közben valósággal érezni lehet a sós, óceáni levegőt, a tikkasztó hőséget, vagy a homokszemeket a talpunk alatt.
Összességében tehát kortól függetlenül ajánlom minden hölgynek, aki szereti a könnyed, ámde annál aranyosabb fiatalos, romantikus regényeket. Valamint nyaraláshoz, tenger/tópartra, vagy nyáremlékeztetőnek is kiváló! Engem annyira megfogott, hogy a végén kedvem lett volna újrakezdeni.


Pontszám: 5/5*
Kedvenc szereplő: Sadie, Jax, Marcus
Kedvenc jelenet: boltban
Negatívum: Jax meg a szőke csaj (akiről végül nem derült ki semmi)
Borító: 5/3




Borítók






Nyereményjáték


A történetben Jax Stone egy világhírű, ifjú rocksztár. Ezért mostani játékunk során egy kis zenei kalandozásra hívunk Benneteket. Az egyes állomásokon található dalszövegrészletek alapján találjátok ki, mi a dal címe és ki/kik az előadói.
Figyelem! A kiadó csak Magyarország területén belül postáz! Ha a nyertes 72 órán belül nem válaszol, automatikusan új nyertest sorsolunk.


"So just give it one more try to a lullaby
And turn this up on the radio
If you can hear me now
I'm reaching out
To let you know that you're not alone
And if you can't tell, I'm scared as hell
'Cause I can't get you on the telephone
So just close your eyes
Oh, honey here comes a lullaby
Your very own lullaby"




Nézzetek be a többi állomásra is

09/15 Dreamworld - Borítók
09/17 CBooks
09/18 Angelika blogja - Folytatások kapcsolati térképpel
09/19 Kelly & Lupi olvas - Hires sztár-civil párok
09/21 Nem harap a... - Alabama
09/22 Zakkant olvas - Csokis süti

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése