2015. december 17., csütörtök

Kylie Scott - Lick



A Könyvmolyképző Kiadónak köszönhetően bővül azon new adult könyvek listája is, melyekben rocksztárok hódítanak.
December 03. és 19. között a Blogturné Klub 9 bloggere vár mindenkit David és Ev történetének turnéjára!


Kylie Scott: Lick - Taktus

Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó
ISBN: 9789632454603
Oldalszám: 384 oldal
Fordító: Császár László

Fülszöveg:
Az ébredést Las Vegasban nem éppen így képzelte
Evelyn Thomas úgy tervezte, hogy hatalmas bulival ünnepeli a 21. születésnapját Las Vegasban. Őrült nagy bulival. De a legvadabb álmaiban sem jutott volna eszébe, hogy másnap reggel a fürdőszoba padlóján ébred, élete legdurvább másnaposságával, mellette egy kimondhatatlanul vonzó, félmeztelen, tetovált férfi, és az ujján gyűrű, amelyben akkora gyémánt van, hogy King Kong is elismerően csettintene. Bár emlékezne rá, hogyan jutott el ide!

Saját véleményem:
Ó, rock szentséges istenei, leborulok előttetek! Végre egy ízig-vérig rock 'n' roll életérzést árasztó regény, mely magában egyesíti az ehhez tartozó szentségeket!
Ugyan a magyar megjelenés előtt nem hallottam még a Lickről, de bőségesen elég volt ránéznem a borítóra, és mennyei harsonák zengtek fel körülöttem; egyből tudtam, hogy minket az ég is egymásnak teremtett. Hisz mit is kívánhatna a rockzenészekért megvesző ember lánya annál többet, mint egy tetovált, sötét hajú, borostás, gitározó, rosszfiút? Na jó, esetleg egy olyan 21. születésnapot, mint Evelyné.

Maga a történet egyből egy baromi vicces jelenettel indul. Főhősnőnk, Ev másnaposságtól kínozva ébredezik a fürdőszoba padlóján, és ha a macskajaj alapjaiban nem lenne számára éppen elég gyötrelmes, megpillant egy helyes pasit maga mellett, egy gigantikus gyémánttal díszített gyűrűt az ujján, majd megtudja, hogy az a helyes pasi voltaképpen újdonsült férje - akinek a neve ráadásul még ott virít a hátsóján is. És mindenben a legrosszabb, hogy semmire sem emlékszik az éjszakából.
Engem ez az egész vad, ereszd el a hajam -féle vegasi buli, majd az utána következő ébredés, amnézia, bonyodalmak tömkelege, és a férj kísértetiesen emlékeztetett kedvenc filmjeim összemixelésére: Másnaposok+Amíg a Jackpot el nem választ.
Ez a két film számomra robbanóelegy - akárcsak Evie ismételt rácsodálkozásai a másnap folyamán. Komolyan mondom, fetrengtem szerencsétlen csajon. Persze ebben nagy szerepe volt a karakter önironikus stílusának is.

De ugye azt mondják, ami  Vegasban történik, az Vegasban is marad. Szegény Evie is ebben reménykedik, elhatározza, hogy senkinek nem mesél botlásáról, és amilyen gyorsan csak lehet, kölcsönös megegyezéssel, felbontják Daviddel a házasságukat. Mindez egészen addig szép és jó, míg hazaérkezve paparazzók, újságírók, s elvetemül rajongók hada meg nem rohamozza. Evie számára ekkor derül ki, hogy a férje nem egy átlagos David. Ez a David a híres Stage Dive nevű rockzenekar gitárosa, akinek a képével ki van tapétázva barátnője szobája.
A hétköznapi, reményekkel teli lányból pillanatok alatt címlapsztár válik - mialatt családja őrjöng, kirúgják egyetemi gyakorlatos helyéről, s álmai szertefoszlani látszanak. Egyetlen út létezik csupán: minél előbb elválni. Ehhez azonban el kell utaznia a hírességek életét élő Davidhez, ahol gátlástalan celebek, erkölcstelen bujálkodások, valamint ragadozószerű ügyvédek és menedzserek várják. Ám mindezen dolgok összessége, valamint az ifjú házasokban munkáló érzések arra sarkallják a párt, hogy ahelyett, hogy aláírnák a papírokat, elmeneküljenek és megpróbáljanak rájönni, van-e férjként és feleségként jövőjük.

Az egész kalamajka egyszerre nagyon álomszerű és valóságos. Nehéz elképzelni, hogy az életben ilyen előfordulhat, a karakterek elevensége viszont ezt hiteti el velünk, olvasókkal. Egyszerűen annyira élő, húsvér személyiségek, mintha nem is fiktív karakterek lennének!
Imádtam Evie figuráját! Egy okos, talpraesett, kellően szarkasztikus és önironikus lányt ismertem meg személyében, aki sem külsőleg, sem bensőleg nem tökéletes - s mindezzel tisztában is van. A kifejezés legjobb értelmében átlagos. Olyan, akivel bármelyik női olvasó azonosulni tud. (És pacsi Kylie Scottnak, hogy nem címlaplány külsővel áldotta meg, hanem itt-ott felbukkantak kisebb párnácskák is rajta.)

David... ó, David! Mit is mondhatnék róla? Leírhatnám mennyire észveszejtően helyes, hogy minden pontnak megfelel a fiktív álompasik tesztjében, de mégsem ez a legfontosabb. Legyen bármilyen elcsépelt is, a belsője, a gondolatvilága, a megnyilvánulásai, és az érzelmei azok, amik miatt végérvényesen kocsonyává olvadtam tőle! Tökéletlenül tökéletes! És még gitárja is van!
Ami pedig kettejük kapcsolatát illeti, az egyszerre szédületes, őrült, vad, szenvedélyes és gyönyörű. Rengeteg fülledt pillanatnak lehetünk tanúi, amiket a több mint kiválóan működő kémia tesz még perzselőbbé. Annyira összeilló páros, hogy az hihetetlen!

Összességében tehát imádtam, elejétől a végéig! A karakterek zseniálisak, az alapötlet új, a kivitelezés pedig remek. Tiszta szívből ajánlom minden New Adult műfajt kedvelőnek, és természetesen a rock szerelmeseinek. Garantálom, hogy a téli szezonban nem kell fűteni, amíg Ev és David sztoriját bújjátok! Én pedig alig várom, hogy megismerkedhessem másik kedvenc zenekari tagom, Mal történetével!


Pontszám: 5/5
Kedvenc szereplő:Ec, David, Mal
Kedvenc jelenet: az ébredés és a nagy rádöbbenések
Negatívum: nem én lettem Mrs. Ferris
Borító: 5/5*****




Nyereményjáték


A helyes megfejtést beküldők között a Könyvmolyképző Kiadó felajánlásának köszönhetően 3 példányt sorsolunk ki a kötetből.
9 állomás, 9 szó, amelyek valamilyen módon kapcsolódnak a könyvhöz és a végén csak EGY helyes megfejtést várunk majd tőletek, egy kilenc betűből álló megfejtést. Minden állomáson kaptok segítséget a soron következő szóhoz, hogy a végén kirakhassátok azt az egyet, amit majd be kell írni a rafflecopter megfelelő helyére. Azokból a betűkből kell kirakni a helyes megfejtést, amit a rózsaszín mezők helyén találtok majd. Minden kitalált szóval közelebb kerültök a megfejtéshez. Jó játékot!
Figyelem! A kiadó kizárólag magyarországi címre postáz! A nyertesnek pedig 72 óra áll rendelkezésére a megküldött e-mailre válaszolni, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk.


8. mező:
Főhősnő keresztneve






Nézzetek be a többi állomásra is

12/17 Dreamworld
12/19 CBooks

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése