2016. január 11., hétfő

Jennifer L. Armentrout - Trust in Me



Hazánkban már ismert és kedvelt írónő, Jennifer L. Armentrout, másik írói álnéven is ír, ami a J. Lynn és az ő nevéhez fűződik a Wait for You - Várok rád new adult sorozat.
A Könyvmolyképző kiadó jóvoltából megjelent hazánkban a sorozat kiegészítő kötete, a Trust in Me - Bízz bennem, ami Cameron szemszögéből meséli el a történetet.Kíváncsi vagy milyen lehet? Kövesd a Blogturnét és játssz velünk és nyerd meg a könyv egyik példányát!


Jennifer L. Armentrout: Trust in Me - Bízz bennem

Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó
ISBN: 9789633995211
Oldalszám: 390 oldal
Fordító: Császár László

Fülszöveg:
A NEW YORK TIMES sikerlistás írónőjének legújabb könyve, a VÁROK RÁD folytatása úgy mutatja be Cam és Avery forró románcának történetét, ahogyan korábban soha nem olvashattunk róla… teljes egészében Cam szemszögéből mesélve el a történteket.
Cameron Hamilton hozzászokott már, hogy megkapjon mindent, amit csak akar – különösen, ha csajokról van szó. Amikor azonban viharos körülmények között megismerkedik Avery Morganstennel, megtalálja az egyetlen lányt, aki képes ellenállni szikrázóan kék szemeinek. Nem csoda, ha minden gondolata e szeleburdi és izgalmas csaj körül forog.Averynek megvannak a saját titkai, amelyek nem engedik, hogy akár önmagának is bevallja, milyen mély érzelmekkel viseltet Cam iránt. Vajon mit kell tennie Camnek ahhoz, hogy áttörje a falat, és elnyerje Avery bizalmát? Vagy az is lehet, hogy továbbra sem lesz képes közel kerülni Averyhez, és elveszti az esélyét, hogy végre őszinte és hosszan tartó szerelemre találjon?

Saját véleményem:
Hosszú-hosszú éveken át ódzkodtam az újraolvasástól, mondván annyi jó könyv van a világon és olyan rövid az élet. Így bár be-beszereztem a kedvenceim pasiszemszögű változatait, porfogóként funkcionáltak. Kételkedtem benne, hogy ugyanaz a sztori másodszor is le tud-e majd kötni...
Ugyanakkor a kíváncsiság olyan alattomos kis jószág, ami előbb vagy utóbb felülírja az észérveket. Velem is ez történt, és rájöttem, bizony van még új a nap alatt. Nem mondom, hogy azóta tucatjával falom a másik szemszögű regényeket, de néha-néha elcsábulok. Jennifer L. Armentrout neve hallatán pedig nem is kérdés a kérdés.
A Wait for You-t imádom, Jennifer bámulatosan ír, a fiai meg a lábrogyasztó félisten kategóriában mozognak. Ám mivel a cselekmény java ugyanaz, mint az első köteté, arra gondoltam, összeszedem azokat az érveket, amikért megéri másodszor is végigjárni a már ismert utat.

Cam. Cam. Cam. És Cam. Ó, és Camet említettem már? Na, meg ott van még Cam is... Hogy Camről se feledkezzünk el.
Oké, oké, nézzük komolyabban:

1) Írásmód:
Jennifer L. Armentrout korunk egyik legkiemelkedőbb szerzője. Stílusa üde, fiatalos, nagyon mai,  gördülékeny, és könnyed, mint egy falatnyi tejszínhab. Gyakorlatilag mindegy, hogy a YA vagy NA műfajban alkot, minden alkalommal képes az adott korosztálynak megfelelő hangot elkapni és azon szólni olvasójához. Ettől pedig olyan érzése lesz az embernek, mintha nem csupán egy külső szemlélő lenne, hanem a történet hősei közt létezne. A Trust in Me esetében ez pedig hatványozottan igaz. És hát ki ne szeretne Cam életének részesévé válni?

2) Cam:
Engem a Wait for You során teljesen levett a lábamról, mind külső, mind belső tulajdonságaival. Nem gondoltam volna, hogy az iránta való érzéseimet lehet még fokozni, de lehetett.  Újra és még jobban belezúgtam.
Cam tökéletes álompasi, minden lány álma: kedves, segítőkész, okos, pimasz, érzéki, romantikus és humoros. Őt illetően nincs olyan, hogy sok. És az, hogy az ő szemszögén keresztül szemlélhetjük a már ismert történéseket, rengeteg pluszt ad a korábbiakhoz. Megtudhatjuk, mi zajlott le benne Avery-vel és annak viselkedésével kapcsolatban, hogyan érezte magát a közelében, milyen gondolatai voltak vele kapcsolatban (ne felejtsük el, hogy pasiból van). De a legérdekesebb tapasztalat mégis az, hogy bizonyos dolgok, helyzetek mennyire másként csapódhatnak le egy nőben vagy férfiben.
Cam gondolatait tehát imádtam, az Avery-nek adott édes kis becenévről már nem is beszélve. Ami pedig még újdonság az alapkötethez képest, az a Cam neméből adódó lazább, fesztelenebb, fiúsabb történetmesélés. Nem nehezedik rá az a teher, amit Avery cipel, és ami a lányt folytonos menekülésre készteti. 

3) Romantika:
"Kettejük kapcsolata életszerű, mégis meseszerű, egyszerre boldog, vidám és fájdalmas. A kezdeti nem mindennapi találkozásaiktól a regény végéig gyönyörű ívet tesz meg. A macska-egér párharcuk sziporkázó szócsatákból szép lassan átfordul vonzódássá, majd képlékeny alapokon nyugvó barátságból egy mélyebb, intenzívebb, érzelmektől és érzékiségtől fűtött viszonnyá. Mindeközben pedig rettentő aranyosak, édesek együtt.
A kémia nagyon is észrevehetően dolgozik, szikrázik köztük a levegő. Számtalan forró pillanatnak lehetünk tanúi, amelyeket Jennifer a maguk nemében csodálatosan tár elénk. Az intimitás bensőséges, melegséggel teli, nem pedig állatiasan nyers." - írtam az első részről szóló bejegyzésemben. Ez továbbra is igaz. Kettejük kapcsolatára egyszerűn nem lehet ráunni. Mindegy hányszor zongorázzuk végig, az eredmény ugyanaz marad. Vagyis nem teljesen. Többé és teljesebbé válik azáltal, hogy Avery mellett Cam gondolatvilágába is betekintést nyerünk, és testközelből tudjuk meg, milyen stratégiával bontja le a lány körüli falakat.

4) Extra jelenetek
Avery viszonylag zárt életet élt, két őrült barátját és Camet leszámítva. Sokszor ülhettünk vele a négy fal között, tudván, hogy a szomszédban mi zajlik. Most pedig kitárul ez a világ, és végre tüzetesebben is megismerhetjük Cam bolond haverjait és az őt körülvevő többi személyt is. Na, meg Raffaellót, a cuki teknőst, aki méltán vált sokak kedvencévé.
Jase és Ollie a két legfőbb mellékszereplő már a Wait for You során is fel-felbukkant, jelenlétükkel mosolyt csalva az arcunkra, ám most végre nagyobb mennyiségben is képviseltetik magukat. Ráadásul Jase-szel Armentrout már elő is alapozza a következő kötetet, amire én eszeveszettül kíváncsi vagyok!

5) Emlékek
Ha valaki megkérdezné, mit is szeretek legjobban a másik szemszögben megírt történetekben, az egyértelműen a felelevenítés lenne. Hosszú távon az ember emlékei megkopnak, és elfeledkezik az apróságokról, még akkor is, ha azok valaha hatással voltak rá. Én pedig szeretem újra felfedezni az ilyesfajta apróságokat. Megmelengetik  a szívemet. Meg hát jó érzés rácsodálkozni, hogy jéé, tényleg ilyen is volt!
És hát ott van a nyilvánvaló is, amiről tudjuk, hogy volt, emlékszünk rá, mégis más az agyunkból, megkopva előkotorni, mint frissiben újra átélni. Többek között ilyenek azok a bizonyos reggelik is.

Összességében tehát azt tudom mondani, ez még mindig egy remek New Adult történet, fantasztikus karakterekkel, rengeteg humorral, gyönyörű és keserédes pillanatokkal, valamint némi erotikával fűszerezve. Bájos, szenvedélyes, vicces, fiatalos. Ha szerettétek a Wait for You-t, bátran vágjatok bele, nem fogjátok megbánni. Armentrout neve garancia az élményre! 


Pontszám: 5/5*
Kedvenc szereplő: Cam, Avery, Ollie, Jase, Raffaello
Kedvenc jelenet: az egész könyv szerelem
Negatívum: -
Borító: 5/5




Nyereményjáték


Sokan szeretjük Camet, ám mi az, ami először eszünkbe jut róla? A teknős! Naná! Raffaellónál cukibb és tündéribb vérebet aligha hordott hátán a föld.
A mostani játékban kép vagy idézet alapján kellene kitalálnotok, melyik filmből vagy könyvből származnak a megadott részletek. Természetesen elég a címet megadni.
Jha! Van egy közös pontjuk. Mindegyikben feltűnik egy szereplő, aki teknős.
(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő emailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)






Nézzetek be a többi állomásra is

11/06 CBooks
11/11 Dreamworld

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése