2016. október 11., kedd

Kylie Scott - Lead



A Könyvmolyképző Kiadó jóvoltából itthon is dübörög tovább a Stage Dive és októberben a magyar olvasók is megismerhetik az együttes fenegyerekének, vagyis az énekes, Jimmy Ferris történetét.
Az együttes rajongásából a Blogturné Klub sem maradt ki, ezért most 9 állomáson keresztül követhetitek a könyvhöz kapcsolódó blogturnét, ahol megismerhetitek a bloggerek véleményét, illetve a jól megszokott nyereményjátékunkon megnyerhetitek a három példány egyikét a kiadó felajánlásában.


Kylie Scott: Lead - Szóló

Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó
ISBN: 9789633996874
Oldalszám: 440 oldal
Fordító: Császár László

Fülszöveg:
A rock ’n’ roll leghírhedtebb fenegyerekét megszelídítheti a szerelem?
A Stage Dive énekese, Jimmy Ferris megszokta, hogy azonnal megkap mindent, amit csak akar – egész eddigi élete a vad bulizásról és könnyű csajokról szólt. Végül azonban túltolja a rock n’ rollt, és az elvonón találja magát, utána pedig megkapja személyi asszisztensnek Lenát, akinek egyik legfontosabb feladata megakadályozni, hogy visszaessen. 
Lena nem hajlandó elviselni szexis főnöke allűrjeit, és annak ellenére, hogy az első pillanattól kezdve szinte izzik körülöttük a levegő, elhatározza, hogy a kapcsolatukat szigorúan szakmai alapon tartja. Jimmy azonban túlságosan messze megy, és a fenegyerek hirtelen rádöbben, hogy nagyon könnyen elveszítheti a legjobb dolgot, ami az életében valaha történt. Vajon meg tudja győzni makacs asszisztensét, hogy vállalják a kockázatot, és hagyja, hogy a szíve vezesse?

Saját véleményem:
Nem gondoltam volna, hogy valaha Jimmy Ferrisért fog dobogni a szívem, most viszont itt állok, fülig belezúgva. Pedig őszintén tartottam attól, mit tud még mutatni Kylie Scott Mal sziporkázása után, mellyel nálam igencsak magasra tette a lécet. Nem állítom, hogy a Lead megugrotta azt, ám közel hasonló szintre emelte a sorozat folytatását.
Jimmy és Lena párosa rendkívül dinamikus, ennek köszönhetően pedig állandó mozgásban tartják a történetet. Ez már csak azért is nagyon jó, mert szereplőink viszonylag zárt térben mozognak, kevés érdemi történéssel. Mostanra azonban megszokhattuk, hogy a cselekmény központjában főként a romantika, illetve a romantikus kapcsolat kibontakozása áll. Itt sincs másként. Jimmy hiába láttatja magát érzelemmentes sziklának, van az a nő, aki képes megolvasztani jégpáncélját. Ez a hölgy pedig nem más, mint a férfiakban sokat csalódott, nagyszájú, munkahelyeit hetente-havonta váltogató Lena, aki rejtélyes módon képes hosszabb távra lehorgonyozni a rocksztár mellett.

Lenának egyetlen feladata van, 0-24 órában figyelni munkaadójára, nehogy az visszatérjen a drogokhoz vagy az alkoholhoz. Mindez teljesen jól is működik Mal édesanyjának temetéséig, ahol a férfi fájdalmában bepillantást enged valódi énje legrejtettebb zugaiba. Lenában ekkor ugyanis megmozdul valami, napról napra egyre hevesebben ver a szíve, ha csak meglátja Jimmy-t, képtelen levenni róla a szemét, erotikus gondolatok cikáznak a fejében, és úgy istenigazából beleszeret. Nem a sztárba vagy a külső burokba, hanem Jimmy valódi énjébe. Ez viszont több okból sem nyerő.
Lena korábban eltökélte, nem dől be még egy férfinak, nem engedi, hogy újból összetörtjék a szívét, ráadásul a munkakapcsolat is kizáró ok. Arról nem beszélve, hogy egy Lenához hasonló, apró, karfiolos combú, szemüveges lány nyomába sem érhet az egykori exeknek. De mit lehet ilyenkor tenni? Menekülni.
Majdnem mindenki, aki került már hasonló szituációba, az egérutat választaná, hisz az egyszer fáj, és hamar elmúlik. De mi van akkor, ha maradunk? Ha egy igéző szempárral rendelkező, gyönyörű lelkű, sokat szenvedett ember, kétségbeesetten arra kér minket, maradjunk? Mi több, felajánlja, segít kiszeretnünk belőle? Még egy csacska négylépéses programot is megvalósít velünk a cél érdekében?
Hosszas alkudozás árán Lena belemegy, tudva, mi mindent kockáztat, ha nem jár sikerrel.

Nos, az az igazság, jómagam is voltam hasonló helyzetben. Igaz, vallomást nem tettem, de maradtam, a szituáció pedig meglehetősen hasonló volt a könyvben vázoltakéhoz, így hát bátran mondhatom, Lena minden gondolata, tette remekül prezentálja mindazt, amit ilyenkor érez az ember. Kylie Scott csodálatosan átadta, milyen a feltétel nélküli szeretet oltárán áldozva, a másik érdekeit szem előtt tartani. Lena rengeteg mindent feláldoz azért, hogy segítsen Jimmy-nek, időt, energiát, s saját érzelmeit nem kímélve. S emiatt a lelki válságai, az olykor-olykor túlcsorduló poharas kiborulások (melyek a feszülő érzelmekkel méginkább kiéleződnek) csak még valódibbnak tűnnek. Bár a vége fele azért voltak pillanatok, amikor idegesített a (legapróbb dolgok miatt kirobbanó) hiszti, és a "kérj bocsánatot-engesztelj ki, jó kutya" felállás. Ezzel együtt Lena karaktere abszolút szerethető, azonosulásra alkalmas. Imádtam a játékosságát, a humorát, a szarkazmusát, sőt a vulgárisabb dolgait is.
Kylie Scott hölgyei részről részre egyre tökösebbnek, belevalóbbnak tűnnek. Egyszóval tökéletes párul szolgálnak a Stage Dive rocksztárjainak. Jimmy mellé pedig pont egy ilyen, Lenához hasonló erős, magabiztos, nagyszájú, ellentmondást nem tűrő lány kellett, hogy előrángathassa csigaházából.

Jimmy számomra sokáig kicsit rideg, távolságtartó tagnak tűnt. Aztán ugye jöttek a drog- és alkoholproblémái, amik csak mégtávolabbra sodorták őt az olvasótól és a csapattól, ám itt végre lehetőséget kap arra, hogy megmutassa, nagyon is figyelemre méltó. És meg is teszi. De még mennyire! Jimmy rendkívül összetett személyiség, komoly érzelmi gondokkal, melyek javarészt a múltjára eredeztethetőek vissza.
Ugyancsak a szerzőt dicséri az, ahogyan fejezetről fejezetre engedett bepillantást a férfi lelkébe, és megmutatta, mennyire árnyalt is ő. Sok kérdést válaszolt meg ezáltal, Jimmy karaktere pedig egészen új értelmet nyert.
Bevallom, kezdetben nem igazán értettem, miért kapott ekkora terjedelmet a Lead, de utólag belátom, mind a 440 oldal kellett ahhoz, hogy szép ritmusban bontakozhassanak ki a karakterek, mint önálló személyiségek, és tartalmat kapjon a kettejük közt kialakuló kapcsolat. Utóbbi egyébként szintén zseniális, a kémia nagyon megvan, Lena és Jimmy között sistereg a levegő, és a képletes táncuk is igen heves. Na meg mókás. Az édesbús hangulatot azért persze jócskán megtörik a vicces, kínos, aranyos pillanatok, beszólások, szópárbajok. Sőt, maga a "Szeressünk ki Jimmy-ből Jimmy-vel" projekt is iszonyúan mókás!

Egyszóval a Lead méltó tagja a Stage Dive sorozatnak. Imádtam! Humoros, tüzes, családias. Nekem pedig szükségem van egy saját Jimmy Ferrisre. A saját Mal mellett - természetesen.
Ajánlom mindenkinek, aki szereti a romantikus New Adult történeteket, ráadásul önállóan is olvasható!


Pontszám: 5/5
Kedvenc szereplő: Mal, Jimmy, Lena
Kedvenc jelenet: az ajtóbetörések, a birkózás, és Mal poénjai
Negatívum: sok hiszti
Borító: 5/5
Sorozat: Stage Dive 3. része, de önállóan is olvasható




Borítók









Nyereményjáték


Aki velünk tartott a Stage Dive második részének blogturnéján, annak már ismerős lesz a játék!
Abban a játékban a híres dobosokat kerestünk, hasonlóan a Play főszereplőjéhez Malhoz. 
Jelen esetben pedig Jimmy Ferrishez hasonlóan rockegyüttesek énekesét keressük a megadott képek alapján.
Az énekes nevét a rafflecopter megfelelő sorába kell beírnotok és helyes megfejtők közt három példány kerül sorsolásra a Lead c. könyvből.
Figyelem! Felhívjuk a figyelmeteket, hogy a válasz elküldése után már nem áll módunkban manuálisan javítani rajta. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.






Nézzetek be a többi állomásra is

09/27 Sorok között
09/29 Angelika blogja
10/01 Deszy Könyvajánlója
10/03 MFKata gondolatai
10/05 Insane Life
10/07 CBooks
10/09 Kristina blogja
10/11 Dreamworld

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése