2017. október 3., kedd

Jenny Han - Utóirat: Még mindig szeretlek



A Könyvmolyképző Kiadó gondozásában jelenik meg idén ősszel Jenny Han Utóirat: Még mindig szeretlek c. könyve. A fiúknak, akiket valaha szerettem könyv folytatásában tovább bonyolódik Lara Jean és Peter kapcsolata, a Covey testvérek pedig ismét sok szórakoztató és bájos pillanatot nyújtanak az olvasóknak. A turné során 8 blogger véleményét olvashatjátok a történetről, és ha részt vesztek a játékon, nyerhettek 3 példányt a könyvből.


Jenny Han: P. S. I Still You - Utóirat: Még mindig szeretlek

Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó
ISBN: 9789634571407
Oldalszám: 336 oldal
Fordító: Benedek Dorottya

Fülszöveg:
Lara Jean nem számított rá, hogy valóban beleszeret Peterbe. Ők ketten csak színleltek, aztán hirtelen ez már több lett egyszerű színjátéknál. Most Lara Jean minden eddiginél jobban összezavarodott. Amikor egy újabb fiú bukkan fel a múltjából, az iránta táplált érzelmei is visszatérnek. Szerethet egy lány egyszerre két fiút?
A New York Times bestseller, A fiúknak, akiket valaha szerettem elbűvölő és őszinte folytatásában a felejthetetlen Lara Jean szemén át láthatjuk az első szerelmet. A szerelem sosem egyszerű, de talán részben ezért is olyan elképesztő.

Saját véleményem:
Másfél évvel ezelőtt hatalmas meglepetést okozott számomra A fiúknak, akiket valaha szerettem; a szerző másik sorozatával ellentétben végtelen aranyosságával és szerethetőségével belopta magát a szívembe. Nagyjából hasonló reményeket fűztem az Utóirat: Még mindig szeretlekhez is.

A történet ugyanott veszi fel a fonalat, ahol az előző véget. Miközben Songék a családjukkal ünnepelik az újévet, addig Lara Jean folyamatosan azon gondolkozik, hogyan csinálhatná vissza a Peterrel való szakítást. Végül ugyan sikerül megmenteniük épp csak szárba szökkenő kapcsolatukat, de máris újabb bonyodalmakkal találják szembe magukat, s szerelmük újabb próbatételekkel gyarapodik.
Egyrészt tovább gyűrűzik a jakuzzis botrány, immár újabb szintre emelkedve, ami jócskán megtépázza ártatlanul naiv hősnőnket, másrészt Peter viselkedése és az exével való barátsága is szolgáltat bonyodalmakat a párocska számára. Ám a kép nem lenne teljes, ha az első részben postázott szerelmeslevelek nem járnának újabb következménnyel, ami ebben az esetben egy új srác felbukkanásában testesül meg, kiegészülve egy szerelmi három/négyszög dilemmával.

Őszintén szólva én rettenetesen hiányoltam az első kötet savát-borsát adó szerelmes leveleket, végtére is azoknak hála lett ez a sorozat az, ami. Alacsony számuk miatt viszont az egész leredukálódott egy tizenkettő egytucat típusú romantikus YA-ra, amit második részes klisék tömkelege tarkít. Egyetlen szerencséje, hogy Jenny Han továbbra is képes hozni azt a cuki hangulatot, ami miatt az ember akkor is olvasni akarja a sztorit, ha annak főszereplői éppen keményen nyirbálják az idegeit. Merthogy mind Lara Jean, mind - és legfőképpen - Peter kiborító dolgokat művel, ebben a részben - rá se lehet ismerni az egykori szívtipróra. Mi több, bennem komolyan megkérdőjeleződött, Lara Jean vajon tényleg ilyen srácot érdemel?
Oké, utóbbi gondolatomban hatalmas szerepet játszott az újonnan felbukkanó John Ambrose is, aki minden tekintetben tökéletes, és nagyjából olyan hatással van az olvasóra, mint annak idején Peter. Egyszerűen elvesztem a Lara Jeannel közös jeleneteikben, hihetetlenül aranyosak voltak együtt.

Cselekmény szempontjából az Utóirat: Még mindig szeretlek nem túl kiemelkedő, megannyi második részes vagy középsulis klisét sorakoztat fel, s ilyetén sok újdonságot nem nyújt. Ami viszont határozottan mellette szól, az a szerző szerethető stílusa, a keleti kultúra megjelenése, John Ambrose, a múlt boncolgatása, valamint a családi kapcsolatok fejlődése. Úgyhogy összességében nem bánom, hogy belevágtam a folytatásba. És bármennyire is úgy tűnik, hogy pocsék a folytatás, elárulom: nem az, csupán az első rész nagyszerűségét nem sikerült hoznia. Ettől függetlenül rettentően várom a befejező részt, kíváncsi vagyok, hogyan zárul Lara Jean története.


Pontszám: 5/3,75
Kedvenc szereplő: John, Lara Jean
Kedvenc jelenet: a "Csak egy icipici hó kell" rész
Negatívum: Peter viselkedése
Borító: 5/5
Sorozat: A fiúknak, akiket valaha szerettem 2. része




Nyereményjáték


Az első részhez hasonlóan a folytatásban is fontos szerepet kapnak a kézzel írt levelek, hiszen Lara Jean még csak most kapja vissza Johntól a szerelmes levelét, ami aztán jól megbonyolítja a lány életét. A nyereményjátékunk során is a hagyományos levelekre kell koncentrálnotok: minden blogon találtok egy fülszöveg részletet olyan könyvekből, amelyekben fontos szerepet kapnak a levelek. A feladatotok nem más, mint megfejetni, hogy mely könyvekről van szó, és beírni a rafflecopter dobozba a könyv íróját és címét.
Ne feledjétek, a beírt válaszokon már nem áll módunkban javítani. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.


"Néha azok a legjobb levelek, amelyekre nincs is válasz.
Egy angol házi feladattal kezdődik: írj levelet egy halottnak, mindegy, kinek. Laurel Kurt Cobaint választja, mert Kurt fiatalon halt meg, csakúgy, mint May, Laurel nővére, így talán megért egy kicsit abból, hogy Laurel min megy keresztül."




Nézzetek be a többi állomásra is

09/26 Szembetűnő
09/27 Sorok között
09/28 Always Love a Wild Book
09/29 Zakkant olvas
09/30 Deszy Könyvajánlója
10/01 CBooks
10/02 Dreamword

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése