2017. november 13., hétfő

Erin Watt - Megtört herceg



Folytatódik Ella és a Royalék magával ragadó története! Még nem is volt időnk feldolgozni a Papír hercegnő függő végét, máris bombaként robban az életünkbe a Megtört herceg - természetesen a Könyvmolyképző Kiadótól. Ha szeretnétek megismerni a történet folytatását, ezúttal Reed szemszögéből is, és megnyerni a könyvet, tartsatok a blogturné 8 bloggerével!


Erin Watt: Broken Prince - Megtört herceg

Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó
ISBN: 9789634572466
Oldalszám: 352 oldal
Fordító: Sándor Alexandra Valéria

Fülszöveg:
Kikötőben vívott ökölharctól kezdve az iskolai bunyóig: életek omlanak össze a csillogó-villogó palotában, miközben egy srác próbálja menteni a bőrét.
Reed Royalnak mindene megvan: vonzó külső, befolyásos család, sok pénz. Az elit gimiben sorban állnak a lányok, hogy vele lehessenek. Ő viszont magasról tesz mindenkire, mert csak a családja érdekli – amíg Ella Harper be nem sétál az életébe.
Izzó gyűlölettel indul a kapcsolatuk, mert azt akarja, hogy az apja új nevelt lánya szenvedjen. De aztán minden átfordul valami egész másba. Közel akarja tudni magához Ellát. Biztonságban. Egy ostoba hiba miatt azonban Ella elmenekül a karjaiból, így káosz köszönt a Royal-palotára. Reed azon kapja magát, hogy összeomlik az egész világa.
Ella már nem kíváncsi rá. Azt mondja, hogy csak tönkretennék egymást.
Talán igaza van.

Saját véleményem:
Az első rész idegőrlő függővége után úgy vetettem rá magam a folytatásra, mint kiéhezett vadállat a véres rongyra. Tudnom kellett, milyen magyarázat létezhet Reed tettére.
Nos, a választól nem mondanám, hogy túl boldog lettem, megkockáztatom még annak is jobban örültem volna, ha azzal rukkolnak elő, hogy drága barátunknál délre tolult a vér... de az az igazság, hogy a világ legklisésebb szappanoperai fordulata ellenére, már az első mondatnál elkapott a Royal bűvölet. Olyannyira, hogy lazán átsiklottam minden szemforgatásra alkalmas momentum felett.

A történet onnan folytatódik, ahol a Papír hercegnő véget ért: fény derül Reed titkára és megindul az Ella utáni hajsza. A lány eltűnése jócskán felkavarja a Royal család életét, olyannyira, hogy az látszólag papírvárként omlik össze. Egymásnak feszülnek a családtagok, előkerülnek a mélyre ásott szennyesek, és a múlt árnyai is átszövik a fiúk mindennapjait, miközben a régi ellenségek újult erővel lendülnek támadásba.
A Megtört hercegben Reed Royal szembekerül mindennel és mindenkivel, ami ha nem is teljesen, de jócskán megtöri - szemtanúi lehetünk otthoni és iskolai hanyatlásának. (Számomra az egész kicsit olyannak tűnt, mint Az oroszlánkirály második részében Kovu száműzetése-meghurcolása.)
Hogy ezt miként éli meg a korábban alfahím szerepben tetszelgő srác, az csodálatosan átjön a fejezeteiből, most ugyanis nem csak Ella, hanem Reed is saját hangot kap.
Őszintén mondom, nem tudom, melyik szerző felelős Reed szemszögéért, de bravúrosan hozza a megtört, mégis laza, nagyszájú fickót, akinek minden pórusából árad a szenvedély (és itt most nem feltétlenül romantikus-erotikus értelemben értem). Nagyon pasis, nagyon szerethető.  A legfontosabb mégis az a lehetőség, amit a Reed fejezetek nyújtani tudnak: bepillantást a Royal család kulisszái mögé.
Már az első kötetben látszott, hogy a testvérek és Callum életében is több vakfolt van, tele olyan titokkal, ami miatt olyanok lettek, amilyenek: függők, indulatosak, bizalmatlanok. Szerethetetlenek. Ezek nagy része most terítékre kerül.

Nem árulok el nagy titkot, ha elárulom, a történet egy pontján Ella is előkerül, végtére is ő ennek az egész cirkusznak a porondmestere. Nagyjából miatta vagy érte történik a dolgok kilencven százaléka. Ám miközben Reed eltökélten, lankadatlan lelkesedéssel igyekszik bizonyítani szíve hölgyének, addig Ellának is szembe kell néznie az anyja által ráhagyott örökséggel.
Ella kislányként mást sem látott, mint hazug férfiak sorát, akik különféle módon hitegették a naiv asszonyt és kihasználták érzéseit. Hősnőnk akkor eltökélte, ő maga nem fog ugyanabba a hibába beleesni... Csakhogy Reed ugyanerre kéri minden egyes próbálkozásával.
Kettejük kapcsolata végtelenül idegőrlő, olyan pro és kontra érveket sorakoztatnak fel virtuálisan, akár érzések, tettek által, amikkel képtelenség vitába szállni - csak szétszakadni lehet.

Imádtam a koncepciót, miszerint Reednek több fronton kell tepernie: Ellánál, a családjánál és a suliban. Előbbi tök jól lefedi a romantikus részt; a testvérek és apjuk közti gubancok szolgáltatják az érzelmi mélységet, míg a suliban kitörő lázadás plusz dinamikát visz bele.
Örülök, hogy Erin Watték ennyi probléma között is megtudták tartani az iskolai szálat, hiszen több okból is döntő fontosságú. De ennél is jobban örülök, hogy megmutatták, mi van akkor, ha a rettegett hatalom meggyengül, felszínre tör a káosz és romba dönt mindent.

Egyetlen dolog van, ami az én szememben negatív élményként maradt meg, mégpedig az agresszió. A srácok eddig is szerették erővel elintézni az ügyeiket, vagy puszta szórakozásból leruccanni egy laza utcai harcra. A második részben viszont jócskán elszaladt velük a ló (és Ellával meg Calummal is). Értem én a fizikai fölény, bosszú, megtorlás és miegyéb eszményét, de az komoly ellenérzéseket vált ki belőlem, amikor hőstettként (követendő példaként) olyasmi van elkönyvelve, hogy valakit péppé lehet verni, megalázni, betonba vágni a fejét. Sajnálom, én ezzel nem tudok azonosulni. 

Mindazonáltal nagyon szerettem ezt a részt, talán jobban is, mint az elsőt, és a dupla függővég után alig várom a folytatást (bár megjegyzem, ennél a függővégnél simán összeadható az egy meg egy). Ajánlom mindenkinek, aki szeretne egy letehetetlen olvasmányt találni.
A Megtört herceg feszített tempójú, fordulatokban, sötét titkokban, szenvedélyben gazdag regény, könnyű elsodródni vele. A Royal fiúk nem csak tönkre-, de függővé is tesznek.


Pontszám: 5/4,75
Kedvenc szereplő: Ella, Easton, Reed, Callum, Val
Kedvenc jelenet: Reed próbálkozásai
Negatívum: az agresszió
Borító: 5/5
Sorozat: A Royal család 2. része




Nyereményjáték


A mostani nyereményjátékunkban tesztelni fogjuk, hogy mennyire emlékeztek az első részre. Idézeteket fogtok találni minden blogon, amit valamelyik szereplő mondott, a dolgotok pedig természetesen az, hogy megfejtsétek, kitől származik. Ezután már csak be kell írnotok a rafflecopter doboz megfelelő sorába a nevet, és már esélyesek is vagytok a könyv megnyerésére.
Ne feledjétek, a beírt válaszokon már nem áll módunkban javítani. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.


"- Tudom, hogy nem pótolhatom a szüleidet, viszont mindenben számíthatsz rám, amiben rájuk támaszkodnál. Lehet, hogy elvesztetted a családodat, de már nem vagy egyedül, Ella. Royal lettél."




Nézzetek be a többi állomásra is

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése